seksualiteit

Weet je nog? Die eindeloze vrijpartijen bij elke kans die jullie kregen? De seks leek jullie op het lijf te zijn geschreven en alles was fijn en lekker. Jullie hoefden geen moeite te doen om elkaar aantrekkelijk te vinden of om spontaan zin in seks te krijgen. De seksualiteit is van belang voor bevestiging van een relatie tussen personen

Het wordt minder vanzelfsprekend

Maar dan gaan de eerste maanden voorbij en merk je dat het anders wordt. Je hebt minder zin, jullie raken elkaar minder vaak aan, de seksueel getinte berichtjes nemen af. Jullie zijn wel gek op elkaar, maar de seksuele relatie lijkt minder vanzelfsprekend. Je moet moeite doen en de zin in seks lijkt niet meer spontaan. 

De seks is nooit spontaan geweest

Maar wist je dat de zin in seks nooit spontaan is geweest? Jullie hebben alleen in die eerste maanden heel veel tijd in elkaar geïnvesteerd: als je elkaar zag zorgde je ervoor dat je er op je mooist uitzag. Dat je fris was en jij je benen had geschoren. Je ondernam activiteiten die jullie leuk vonden. En jullie namen uitgebreid de tijd voor elkaar. Je sprak positief over elkaar tegen anderen en sprak je gevoelens uit naar elkaar toe. Oftewel: je was voortdurend bezig met een vorm van voorspel, gereed om seks te hebben op elk moment dat het kon. 

Het is oké

En dat is wat er verandert met de maanden en jaren. Het is niet meer zoals het was net zoals in het begin van de relatie. Omdat jullie beiden niet meer doen en zijn zoals in die periode. En omdat de prikkel van het nieuwe er niet meer is, of een heel stuk is afgenomen. Seksualiteit verandert gedurende je relatie, en dat is oké. 

Mocht je na het lezen van deze blog vragen hebben. Of je zoekt ondersteuning. Neem dan contact met mij op. Ik denk graag met je mee.