Hallo. Ik ben Niels. Geboren in Oosterbeek. Na mijn geboorte ben ik geadopteerd en groeide ik op bij mijn adoptieouders in de Noordoostpolder. In dit gezin ben ik de jongste van twee. Ik heb nog een zus. Zij is ook geadopteerd. 

Zelf heb ik de nodige hobbels mogen nemen. Als geadopteerde, homoseksuele, zwarte jongen, was het best een uitdaging om op te groeien in een gemeente als de Noordoostpolder. Het opgroeien aldaar heeft mij een kijk op de wereld gegeven die ik als coach goed kan gebruiken.

Na mijn studie psychodiagnostiek ben ik gaan werken als psychologisch medewerker bij de keuring- en selectie afdeling van Defensie in Amsterdam. Aansluitend ben ik werkzaam geweest als jobcoach bij een reintegratiebureau. Daar ondersteunde ik jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt richting een betaalde baan of passende opleiding. Aansluitend op die baan ben ik werkzaam geweest als werkmakelaar bij de Gemeente Amsterdam en als matchmaker bij de Gemeente Almere. Na een break van een half jaar ben ik gaan werken als coördinator informele zorg bij De Regenboog Groep in Amsterdam. Daar heb ik maatjes gekoppeld aan mensen met psychische problematiek en eenzaamheid, en aan statushouders uit de LHBTI-gemeenschap. Drie jaar geleden zijn mijn man en ik verhuisd naar een dorp in de gemeente Renkum. Daar ben ik via een vrijwilligersfunctie aan de slag gegaan als senioren adviseur en ambassadeur Roze Loper bij een welzijnsorganisatie in Arnhem (SWOA).

Naast mijn werk als coach ben ik medeoprichter van de podcast GewoonBijzonder. Deze podcast richt zich op adoptie, pleegzorg en migratie. Ik maak tevens onderdeel uit van AFC Nederland.

Ontspanning

Voor de balans in mijn leven doe ik naast mijn werk aan yoga en meditatie. Ook ben ik in de bossen rondom Heveadorp te vinden voor een wandeling. Ik zing als bariton in koor en speel piano. Om mezelf te blijven ontwikkelen als coach, en als mens, lees ik voor mij relevante boeken en literatuur. Ik hou van een goed glas wijn of een cortado. En kan genieten van een lekkere risotto of paëlla. 

Mijn manier van coachen

Door mijn specifieke stijl van coachen ben ik de laatste jaren vooral voor geadopteerden en mensen uit de LHBTI-gemeenschap een sparringpartner geworden. En mensen met chronische stress, en andere klachten, vinden ook hun weg naar mijn praktijk.

Ik creëer beweging en richting. Zet mensen weer in hun kracht. Ik laat hen ervaren welke (innerlijke) hulpbronnen zij zelf tot hun beschikking hebben en kunnen inzetten om uit te groeien tot een sterk persoon. Dat noem ik zelfverwezenlijking. 

Daar waar nodig geef ik mijn mening. De vragen die ik stel, en de methodieken die ik gebruik, maken dat de coaching de diepte ingaat. En zo dienen de antwoorden zich vanzelf aan. 

Dit alles doe ik met respect voor de ander en met een tikkie humor.