Hallo. Ik ben Niels. Geboren in Oosterbeek. Na mijn geboorte ben ik geadopteerd en groeide ik op bij mijn adoptieouders in de Noordoostpolder. In dit gezin ben ik de jongste van twee. Ik heb nog een zus. Zij is ook geadopteerd. 

Zelf heb ik de nodige hobbels mogen nemen. Als geadopteerde, homoseksuele, zwarte jongen, was het best een uitdaging om op te groeien in een gemeente als de Noordoostpolder. Het opgroeien aldaar heeft mij een kijk op de wereld gegeven die ik als coach goed kan gebruiken.

Na mijn studie psychodiagnostiek ben ik gaan werken als psychologisch medewerker bij de keuring- en selectie afdeling van Defensie in Amsterdam. Aansluitend ben ik werkzaam geweest als jobcoach bij een reintegratiebureau. Daar ondersteunde ik jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt richting een betaalde baan of passende opleiding. Aansluitend op die baan ben ik werkzaam geweest als werkmakelaar bij de Gemeente Amsterdam en als matchmaker bij de Gemeente Almere. Na een break van een half jaar ben ik gaan werken als coördinator informele zorg bij De Regenboog Groep in Amsterdam. Daar heb ik maatjes gekoppeld aan mensen met psychische problematiek en eenzaamheid, en aan statushouders uit de lhbti+ gemeenschap. Vijf jaar geleden hebben mijn man en ik Amsterdam achterons gelaten en gekozen voor rust en ruimte op de Veluwe. Naast mijn baan als queer coach / levenscoach, ben ik werkzaam als social worker en adviseur Roze Loper bij de SWOA (welzijnsorganisatie) in Arnhem. Daar richt ik mij in het bijzonder op de ‘regenboogouderen’.

Ontspanning

Voor de balans in mijn leven doe ik naast mijn werk aan yoga en meditatie. Ook ben ik in de bossen rondom Eerbeek te vinden voor een wandeling. Ik zing als bariton in een homokoor, en speel piano. Om mezelf te blijven ontwikkelen als coach, en als mens, lees ik voor mij relevante boeken en literatuur. Ik hou van een goed glas wijn of een cortado. En kan genieten van een lekkere risotto of paëlla. 

Mijn manier van coachen

Door mijn specifieke stijl van coachen ben ik de laatste jaren een goede sparringpartner voor mensen uit de lhbti+ gemeenschap geworden. Ik probeer zo goed als ik dat kan, beweging en richting te creëren. In mijn praktijk ben ik bezig om mensen weer in hun kracht te zetten. Via mijn coaching en therapie laat ik mijn coachees ervaren welke (innerlijke) hulpbronnen zij zelf tot hun beschikking hebben, en kunnen inzetten om uit te groeien tot een sterk persoon (zelfverwezenlijking). 

Daar waar nodig geef ik mijn mening. De vragen die ik stel, en de methodieken die ik gebruik, maken dat de coaching de diepte ingaat. En zo dienen de antwoorden zich vanzelf aan. Dit alles doe ik met respect voor de ander en met een tikkie humor.